Bespaartips, 3 tips om meer geld over te houden

1. Overzicht

De meest voor de hand liggende tip moet wel zijn: houd bij wat je uitgeeft. Toch blijkt dat als je jezelf bewust bent van wat je werkelijk uitgeeft, de eerste stap al is gezet naar besparen. Wanneer je weet wat je koopt, kun je makkelijker onnodige impulsaankopen schrappen. Stel jezelf de vraag of iedere aankoop die je doet noodzakelijk is. 

2. Kijk waar je kunt besparen

Deze tip kan wat tijd kosten, maar veel geld besparen. Nu je een overzicht hebt van je uitgaven kun je, zoals eerder gezegd, beginnen met onnodige aankopen te schrappen. Daarnaast kun je tegenwoordig makkelijk vergelijken of je niet te veel betaalt voor verzekeringen en abonnementen. Neem een avond de tijd om via apps of vergelijkingssites te bekijken of je geld kunt besparen op deze vaste lasten.

Bespaartips

Tip voor uitwonende studenten:  

De overheid heeft een tool beschikbaar waarmee je kunt testen of je teveel betaalt voor je kamer, dit kan je tientallen euro's besparen. 

3. Sparen

Ook sparen kan je geld opleveren. Door uit te zoeken welke bank de hoogste rente geeft kun je met het geld dat je al hebt, meer geld verdienen. En vooral nu je de eerste 2 tips ten harte hebt genomen, heb je nog meer geld om op je spaarrekening te zetten!

Neem een bijbaan

Heb je nog steeds niet genoeg geld aan het eind van de maand na deze bespaartips? Overweeg om een bijbaan te nemen. Lees hier meer over makkelijk geld verdienen naast een druk bestaan en online bijbaantjes voor jongeren en studenten