Extra Geld Verdienen Met Een Tweede Baan

Extra werk

De stand van zaken in Nederland wat betreft bijbanen, extra banen, thuiswerken, deeltijdwerk en flexwerk is aan verandering onderhevig.

Sinds 1986 is deelname aan de arbeidsmarkt sterk opgelopen. Dit heeft ook gezorgd voor een gevarieerder aanbod van arbeid. Meer mensen nemen "kleine" baantjes, bijbaantjes of hebben naast hun werk als loonarbeider een eigen bedrijf. Dit zorgt ervoor dat men meer uren per week kwijt is aan arbeid: 45% van de mensen met een tweede vorm van inkomsten werkt meer dan 40 uur per week, zo luidt het rapport van het SCP dat onlangs verscheen.

Het feit dat er steeds meer mensen zijn met twee banen komt ook doordat er steeds meer deeltijdwerkers zijn. Maarliefst 50% van de werkzame bevolking werkt in deeltijd. Dit biedt mogelijkheden voor andere activiteiten zoals het volgen van een opleiding of het runnen van een eigen bedrijf. Deeltijdwerken kan een combinatie met flexwerk ook makkelijker maken.

Werken vanuit huis

Naast werken in deeltijd zijn er ook steeds meer mensen die ervoor kiezen om te werken vanuit huis. Gemiddeld gezien werkt een persoon 1,7 uur per week thuis (Centraal Bureau voor de Statistiek). Redenen om ervoor te kiezen om thuis te werken lopen uiteen van productiever kunnen werken (31,6%) tot het bevorderen van de balans tussen privé en werk (21,4%), tot het besparen van reistijd (15,3%).

De ultieme combinatie van werken vanuit huis en een baantje naast je gewone werk, is je geld verdienen op een online platform. De voordelen komen van twee kanten:

  • Online geld verdienen is makkelijker dan met bijvoorbeeld een eigen bedrijf
  • Je hoeft geen investeringen te doen
  • Je kunt het makkelijk met je privéleven combineren
  • Je hoeft er de deur niet voor uit
  • Het is geen lichamelijk of geestelijk zwaar werk
  • Je bent je eigen baas en je bepaalt je eigen werkzaamheden

Untitled Infographic (4)

Is online werken iets voor jou? 6 Makkelijke Manieren Om Online Geld Te Verdienen