Online Bijbaantjes voor Jongeren en Studenten

Elke dag breng je gemiddeld wel een paar uur door op het internet; op je smartphone, je laptop of je tablet. Geld verdienen op internet klinkt dan misschien als muziek in je oren. Hoewel het soms best wat creativiteit of tijd van je eist, kun je er zeker een aardig zakcentje mee verdienen.

  • Bloggen

Met de komst van tools als Wordpress is het bijna niet meer origineel om te gaan bloggen, maar toch liggen hier nog genoeg mogelijkheden. Als jij goed kan schrijven, een creatief idee hebt en veel publiek kan trekken, kun je hier geld mee verdienen. Schrijf veel artikelen en gebruik dit als archief om aan te tonen wat je in je mars hebt. Schrijf vervolgens grotere, verdienende blogs aan en biedt aan om op freelance-basis voor ze te schrijven.

  • Gamen

Misschien ben je een fanatiek gamer. Sommige producenten van bekende spellen zijn dan op zoek naar jou om hun product te testen. Zoals het gezegde luidt: maak van je hobby je werk. Met een simpele zoekopdracht in Google met termen als "Game" en "Money" kom je een heel eind.

  • Lesgeven

Doen waar je goed in bent: dit gaat ook op voor online lesgeven. Misschien bespeel je een instrument, weet je precies hoe een speciaal apparaat in elkaar zit of kan jij uitleggen hoe je moet mediteren. Je kunt dit iemand leren aan de hand van filmpjes, tutorials, handleidingen, e-books of artikelen. Er zijn bedrijven die specifiek op zoek zijn naar mensen die dit kunnen. Een paar klikken op Google en je bent een heel eind verder.

Bijbaantje

  • Online acties

Er zijn tal van websites die je honderden euro's per maand beloven door op e-mails te klikken, reclames te bekijken of door je vrienden te werven voor acties. De betrouwbaarheid van dergelijke websites is vaak te betwijfelen en vaak gaan ze gepaard met een grote hoeveelheid spam.

Toch kun je wel degelijk geld verdienen door mee te doen met bijvoorbeeld online marktonderzoek. Op SurveyBee.nl hebben we alleen betrouwbare en veilige marktonderzoeksbureaus verzameld. Van het geld dat je kunt verdienen met het invullen van online enquêtes zal je niet rijk worden, daar zijn we eerlijk over. Maar het is wel makkelijk werk en je draagt een steentje bij aan productontwikkeling.