Online Enquêtes voor Dummies - Antwoord Op Al Je Vragen

Sinds de ontwikkeling van massaproductie is marktonderzoek essentieel geworden voor het functioneren van bedrijven. Hoeveel producten er geproduceerd en verkocht worden, wordt afgestemd op de wensen en behoeftes van de doelgroep.

Dat de mening van de doelgroep zo gewaardeerd wordt, is voor veel mensen nog iets dat moeilijk te begrijpen is. Vooral omdat het lijkt alsof je er weinig voor hoeft te doen om eraan te kunnen verdienen. Waar zit het addertje onder het gras?

Waarom zou een bedrijf me willen betalen?

Marktonderzoek is een waardevolle bezigheid voor bedrijven. Door kennis te krijgen van hoe de markt eruit ziet en waar de klant behoefte aan heeft, kan men bepalen hoe het beleid van de onderneming en de communicatie ingericht moeten worden.

Antwoorden op vragenlijsten en enquêtes zijn op drie vlakken belangrijk voor bedrijven en ondernemingen:

  • Het verkrijgen van informatie: de manager en de hoogste takken van een onderneming moeten op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de markt.

  • Ontwikkelen van creativiteit: nieuwe ideeën kunnen ontstaan aan de hand van feedback van de doelgroep.

  • Bewaken van kwaliteit: worden alle doelstellingen van de onderneming wel behaald?

Door het onderzoek online te doen, wordt het makkelijker en goedkoper om meningen te verzamelen. Daarom zijn de meeste bedrijven bereid om er iets tegenover te zetten wanneer jij aan hun onderzoek meewerkt. In de meeste gevallen is tijd besteden aan het beantwoorden van de vragen het enige wat jij hoeft te doen. Maar dit is alleen zo bij gerenommeerde onderzoeksbureaus! Bij SurveyBee vind je betrouwbare bureaus en hoef je nooit te betalen.

Hoe weet ik zeker dat ik niet opgelicht wordt?

Het is begrijpelijk dat je twijfels hebt. Het gebeurt immers vaak genoeg dat mensen online afgezet worden, dat ze geld verliezen of opgelicht worden. Zolang je niet hoeft te betalen om mee te doen aan een online enquête kun je ervan uit gaan dat je met een legitiem onderzoeksbureau te maken hebt.

Fingerprint -279759_1280Ga altijd na wat de privacyvoorwaarden zijn. Bedrijven zijn verplicht om je informatie geheim te houden als dit in hun voorwaarden staat beschreven. Zodra je wordt gevraagd naar je creditcardinformatie, rekeningnummer of pincode heb je te maken met oplichterij. Dit is informatie waar een legitiem bureau nooit naar zou vragen.

Hoeveel kan ik verdienen?

Het invullen van enquêtes zal je nooit hetzelfde opleveren als een volledige baan. Sterker nog: je begint vaak met lage bedragen per enquête (soms niet meer dan één of enkele euro’s). Hoe langer je consequent meedoet en hoe langer de enquêtes zijn waar je aan bijdraagt, hoe meer het je uiteindelijk zal opleveren.

Ook helpt het natuurlijk om je bij meerdere bureaus in te schrijven en om je profiel up-to-date en zo volledig mogelijk bij te houden. Soms kun je, als je onder een zeer specifieke doelgroep valt, geluk hebben met een enquête met een hoge beloning. Aan de andere kant wordt je misschien als zeer specifieke doelgroep juist weer uitgesloten van meer algemene enquêtes. Met andere woorden: het hangt van veel factoren af hoeveel je gaat verdienen.

Het is niet altijd contant geld wat je zal verdienen. Sommige bureaus werken inderdaad met uitbetalingen via PayPal, maar anderen laten je alleen punten verzamelen voor waardebonnen bij grote merken. Daarnaast worden er ook prijstrekkingen en verlotingen gedaan: soms kun je met meerdere “loten” meedoen als je meerdere enquetes hebt ingevuld. Bekijk dus goed wat jij een waardevolle beloning vindt.

 

Heb je nog meer vragen of twijfel je ergens anders over? Je kunt ons altijd mailen op info@surveybee.net.