10 Tekenen Dat Je Rijk Zal Worden

1. Aantrekkelijke mannen en vrouwen verdienen meer dan onaantrekkelijke mannen en vrouwen.

Uit de studie “Beaty and the labor market” blijkt dat mensen die volgens anderen aantrekkelijk zijn, meer verdienen dan mensen die minder of gemiddeld aantrekkelijk zijn.

 

2. Een hoger IQ kan betekenen dat je meer verdient, maar wil niet zeggen dat je meer welvaart hebt.

Iemand die expert is op het gebied van kwantumfysica of econometrie, hoeft niet per se ook goed te zijn met geld. Hoewel zo iemand vaak meer betaald krijgt, hebben de mensen met een lager IQ het beter voor elkaar.

 

3. Als je populair was op de middelbare school, heb je de kans om later meer te verdienen.

Het aantal mensen dat jou als vriend of vriendin beschouwde op school kan een voorspeller zijn van hoeveel je verdient. Elke extra vriend betekent een toename van 2% op je loon.

 

4. Hoe groter je bent, hoe meer je verdient.

Een studie uit Australië geeft aan dat lengte van invloed kan zijn op hoeveel je verdient. Mannen verdienen zelfs tot 10% meer wanneer ze 7,5 cm groter zijn dan gemiddeld.

 

5. Trouwen zorgt voor een betere welvaart.

Voor elk jaar dat je getrouwd bent, neemt je welvaart gemiddeld met 16% toe. Het is daarbij wel belangrijk dat je ook getrouwd blijft: gescheiden mensen ervaren gemiddeld een afname van 77% in hun welvaart.

 

Stockvault -cutting -the -wedding -cake 128565

6. Als je BMI toenoeemt, neemt je welvaart af.

Bij een toename van 1 punt in je BMI, ben je gemiddeld 8% minder welvarend. Mensen met obesitas ervaren hogere zorgkosten en moeten daarvoor aanspraak maken op hun budget.

 

7. Het is een goed teken als je Russische voorouders hebt.

In ieder geval in de Verenigde Staten is gebleken dat de concentratie miljonairsfamilies het hoogst is onder de mensen met Russische achtergronden.

 

8. Blonde vrouwen verdienen meer.

Het is waar: blondes do have more fun. Vergeleken met vrouwen die een andere haarkleur hebben, verdienen blondines tot 7% meer. 

 

9. Roken is van invloed op je kapitaal.

Het kapitaal van niet-rokers is tot 50% groter dan dat van rokers. Elk jaar dat iemand in zijn volwassen leven rookt, zorgt voor een 4% afname in kapitaal.

 

10. Ben je rijk geboren? Dan blijf je rijk.

Kinderen die geboren worden in een welvarend gezin blijven zelf vaak ook welvarend. Andersom geldt dit ook: kinderen in arme gezinnen worden later minder rijk. De kans is 36% dat je hetzelfde eindigt als hoe je begonnen bent.

 

Er is hoop

Brian de Haaff, zelf succesvol als CEO en oprichter van 6 bedrijven, heeft een andere visie. Hoewel je zelf op de 10 tekenen in meer of mindere mate invloed hebt, is het ultieme signaal voor rijkdom volgens hem te zien in iemand die harder werkt dan de rest. Rijk zijn is niet voor iedereen weggelegd zegt hij. “It requires a special motivation because true excellence is hard to obtain. It also requires a certain freedom — which, if you are reading this you likely have.”

Geen zorgen dus als jij een onaantrekkelijke, donkerharige, dikke roker bent uit een arm gezin: hard werken kan je ver brengen.