De 30 Handigste Studentenblogs

De Top 30 Beste Blogs 111
Onderstaande lijst is samengesteld uit de meest handige blogs met gevarieerde tips en handleidingen voor studenten. De blogs zijn beoordeeld op de manier van schrijven, de relevantie van informatie en natuurlijk of de blog speciaal voor studenten of jongeren geschreven is. Om de winnaar te zien scrol je naar beneden!

De blogs in deze lijst mogen onderstaande badge op de winnende website plaatsen. (kopieër de code)

 

 

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

30 Rijke Student

30rijkestudent

 

Deze blogpagina bied een compleet overzicht met blogposts over het studentenleven. Er worden tip gegeven over uiteenlopende zaken om als student zo veel mogelijk geld over te houden. Rijke student is daarom een overzichtelijke pagina boordevol tips over hoe je uiteindelijk rijk kunt worden.

 

Ultieme Bespaartip:

-

www.rijkestudent.nl

 

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

29 De Schaduwkant Van Student Zijn

29schaduwkantvanstudentzijn

 

Het studentenleven. Misschien wel de leukste tijd uit je leven. Maar het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Deze blog toont de schaduwkanten van het studentenleven, geschreven door Lode: een derdejaars student aan de Hogeschool voor Journalistiek. Ook de minder leuke dingen van het studentenleven mogen aandacht krijgen!

 

Ultieme Bespaartip:

-

www.schaduwkantvanstudentzijn.wordpress.com

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

28 Het Leven Van Een Rechtenstudent28hetlevenvaneenrechtenstudent

 

Hoewel Tom zich als rechtenstudent vanzelfsprekend het meest lijkt te focussen op zijn medestudenten, is de blog interessant voor studenten vanuit alle richtingen. Tips voor het schrijven van een paper of om beter te leren plannen zijn voor elke student handig.

Ultieme Bespaartip:


"Wees creatief, probeer een bijbaan te vinden die bij je studie past. Zodoende leer je wat meer van de praktijk en kun je gemakkelijk wat bijverdienen."


www.hetlevenvaneenrechtenstudent.wordpress.com

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

27 Jongerenblog

27jongerenblog

 

Op deze blog vind je artikelen over muziek en lifestyle, maar ook over vakantiebespaartips en nieuws met betrekking tot jongeren en studenten. De blogs zijn makkelijk te lezen en bieden tegelijkertijd inhoudelijk waardevolle informatie. Het vele beeldmateriaal maakt de site erg aantrekkelijk.

Ultieme Bespaartip:

-

www.jongeren.blog.nl

 

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

26 Studentenplein26studentenplein

 

Studentenplein biedt informatie over alle onderwerpen waar studenten mee te maken krijgen; voor, tijdens en na hun studie. De blogs en artikelen zijn makkelijk te lezen maar bieden ook genoeg inhoud en praktisch bruikbare informatie. Studenten worden van harte uitgenodigd om bij te dragen aan een handboek.

 

Ultieme Bespaartip:

-

www.studentenplein.nl

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

25 Koele Studenten25koelestudenten

 

Koele Studenten is een initiatief van Jongeren Milieu Actief (JMA). In de blogs worden bespaartips en ideeën om (milieu)bewust om te gaan met je geld met elkaar gecombineerd. De blogs zijn praktisch, inhoudelijk sterk en dragen bij aan een groenere maatschappij. 

Ultieme Bespaartip:

-

www.koelestudenten.nl/blog-section

 

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

24 Bespaarstudent24bespaarstudent

 

Bespaarstudent, of inmiddels (be)spaarstarter, is een blog van de 26-jarige Mira, die bewust bezig is met besparen in combinatie met een bewust en gelukkig leven. Door de persoonlijke verhalen en ervaringen, wordt het voor de lezer makkelijk om zich voor te stellen hoe zijn of haar leven eruit gaat zien als werkende. 

Ultieme Bespaartip:

-

www.bespaarstudent.blogspot.nl

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

23 XL Uitzendbureau23xluitzendbureau

 

De werkende student, de starter op de arbeidsmarkt maar ook de werkgever heeft veel aan de informatie die op deze site te vinden is. Dit maakt de blogs veelzijdig en informatief. Je vindt op deze site nieuws, ontwikkelingen, trends, blogs en meer binnen de uitzendbranche en arbeidsmarkt.

Ultieme Verdientip:

"Studie en werk combineren kan lastig zijn. Schrijf je daarom in bij een uitzendbureau waarbij je per week aan kunt geven hoeveel en wanneer je beschikbaar bent om te werken. Je komt dan in aanmerking voor losse klussen, die goed te combineren zijn met je studie."


www.xluitzendbureau.nl/blog

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

22 Zuinige Student22zuinigestudent

 

Wie kan er beter tips geven aan studenten dan een student zelf? Doordat Annet de blogs schrijft vanuit haar persoonlijke beleving en ze baseert op haar eigen ervaringen, neem ze jou als lezer mee in haar leven. De tips zijn bovendien ook nog eens heel handig en direct toe te passen! 

Ultieme Bespaartip:

-

www.zuinigestudent.nl

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

21 Lekker Leven Met Minder21llmm

 

Hoewel deze site zich in eerste instantie niet specifiek op studenten lijkt te focussen, moge het duidelijk zijn dat dit ook juist een doelgroep is die het moet redden met minder. De schrijfster heeft zelf ervaring met online geld verdienen en gebruikt een persoonlijke invalshoek voor haar blogs.

Ultieme Bespaartip:

"Zorg dat je overzicht houdt van je uitgaven en inkomsten, zodat je weet waar alles heen gaat, en verdiep je eens in de mogelijkheden om online geld te verdienen. Dit leverde mij (ook toen ik nog student was) letterlijk honderden euro's in het jaar extra op."


www.lekkerlevenmetminder.nl

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

20 Sollicitatieblog20sollicitatieblog

 

Op deze blog vind je sollicitatietips, werkervaringen, oriëntatietips of tips voor een buitenlands avontuur. Sollicitatieblog duikt in het gat dat bij veel universiteiten te zien is: de kloof tussen studie en het arbeidsleven. De blogs zijn speciaal bedoeld voor hoogopgeleid talent.

Ultieme Verdientip:

-

www.sollicitatieblog.nl

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

19 Studentalent19studenttalent

 

Naast bijbanen en startersfuncties helpt Studentalent je verder met gratis workshops via de Studentalent Academie. De blogs sluiten hier uitstekend op aan en geven je net dat beetje extra achtergrondinformatie. Studentalent wil “Prikkelen tot ontwikkeling” en in de blogs klinkt deze missie door: de onderwerpen zijn origineel en zetten aan tot nadenken.

Ultieme Verdientip:

-

www.studentalent.nl/Studenten/Studenten/Academie/page.aspx/233

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

18 Studentselect18studentselect

 

De blogs van Studentselect zijn op persoonlijke titel geschreven en gebaseerd op eigen ervaringen op de arbeidsmarkt. Op deze manier wordt de informatie veelzijdig en persoonlijk. Met medewerkers die expert zijn met betrekking tot doelgroep generatie Y en generatie Z, sluiten de verhalen mooi aan op het studentenleven.

Ultieme Bespaartip:

-

www.studentselect.nl/wie-zijn-wij/blogs

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

17 Spunk17spunk

 

Dat Spunk eerder al bekroond werd met de Beste Entertainment/Fun/Sport-blog en de Beste Videolog verbaast ons niet: de artikelen zijn niet alleen actueel en interessant, in de blogs is ook mooi de bevlogenheid van jonge schrijvers te zien. Studenten die schrijven voor studenten, dat is een waardevolle tactiek!

Ultieme Bespaartip:

-

www.spunk.nl

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

16 Echt voor Studenten16echtvoorstudenten

 

Of het nu gaat om goedkope recepten waarmee je een voedzame én betaalbare maaltijd op tafel zet, of om het vinden van de goedkoopste zorgverzekering: makkelijk geld besparen kun je leren op echtvoorstudenten.nl. Precies wat je nodig hebt als je even krap bij kas zit. Naast deze tips vind je op de blogpagina ook nieuws en handleidingen voor bijvoorbeeld het invullen van je belastingaangifte. 

Ultieme Bespaartip:

-

www.echtvoorstudenten.nl

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

15 Laurens Simonse Groep15lsg

 

Als studentenbureau stimuleert LSG de ontwikkeling van studenten en young professionals in bijbanen, (afstudeer)stages, startersfuncties en traineeships. Dit doet de Laurens Simonse Groep onder andere door blogs te publiceren met af en toe een informele en geestige ondertoon: “Deze blog is alleen geschikt voor mensen die het beste uit zichzelf willen halen.” 

Ultieme Verdientip:

-

www.lsg.nl/blog

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

14 Ondertussen14ondertussen

 

Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Met name de pagina over geld bevat handige tips voor jongeren en studenten om bijvoorbeeld je leven nét een stukje makkelijker te maken. Het vele beeldmateriaal maakt de site erg aantrekkelijk. 

Ultieme Bespaartip:


"Ondertussen.nl houdt jongeren op de hoogte van wat belangrijk is in hun wereld, en daar is geld een belangrijk onderdeel van. Wij denken dat het voor studenten heel belangrijk is een overzicht te maken van hun inkomsten en uitgaven. Dit is de basis voor al je geldzaken."


www.ondertussen.nl/geld

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

13 18 en Nu1318ennu

 

Deze website is ontzettend veelzijdig en bevat alle informatie die de (aankomende) student nodig heeft. De countdowns voor studiefinanciering en zorgtoeslag zijn geestig en origineel. Dat de site ruim vijfduizend likes heeft op Facebook geeft wel aan dat de doelgroep geïnteresseerd is en dat de site voorziet in een behoefte. 

Ultieme Verdientip:

-

www.18ennu.nl/category/blogberichten

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

12 Stuvia12stuvia

 

Sommige blogs op Stuvia zijn duidelijk geschreven met een knipoog. Het artikel met de WK-gadgets is erg geestig en wij zijn van mening dat ook hier ruimte voor moet zijn op een blog voor studenten. Hoewel de site eenvoudig in ontwerp is gaat dit niet ten koste van de informatie. 

Ultieme Verdientip:


"Stuvia is de makkelijkste manier om geld te verdienen met je studie. Je schrijft de samenvattingen toch al voor de tentamens, dus waarom zou je ze niet verkopen en er tegelijkertijd ook geld mee verdienen? 
Leuker kunnen we studeren niet maken, wel goedkoper met Stuvia."


www.stuvia.com/blog

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

11 Studentenvacature
11studentenvacature

 

Wat je moet weten als je gaat solliciteren als je je opleiding hebt afgerond, hoe je LinkedIn-profiel eruit zou moeten zien en welke banen geschikt zijn voor de reiziger: de blogs op studentenvacature.nl zijn handig en informatief voor elke student. Doel van de site is om studenten en starters op weg te helpen naar een passende baan. 

Ultieme Verdientip:

-

www.studentenvacature.nl/Blog

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

10 Envia10envia

 

De top 10 wordt afgesloten door Envia Studenten Uitzendbureau. Dit vacatureplatform biedt naast het in contact brengen van werkgevers met werknemers en vice versa, ook een interessante blogsectie. Hier vind je onder andere tips voor je studiekeuze of de voordelen van een bijbaan tijdens je studententijd. 

Ultieme Verdientip:


"-Hard work beats talent when talent doesn't work hard- Ik spreek veel kandidaten die goed zijn of denken dat ze heel goed zijn en een snelle en steile carrière ambiëren maar soms gewoon vergeten dat het een kwestie is van hard werken en beter zijn dan de rest en dat succes niet zomaar komt aanwaaien...."


www.envia.nl/blog

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

9 De SuperStudent9desuperstudent

 

Volgens deze site weet 80% van de studenten op dit moment niet wat ze willen na hun studie. De blogs van de SuperStudent geven studenten kennis en vaardigheden om zelfverzekerder en gemotiveerder te worden, om zo succesvol en gelukkig te zijn. Naast de blogs biedt de SuperStudent ook workshops en een template voor een Super CV. 

Ultieme Verdientip:


"Geld = waarde. Dus als je meer geld wilt hebben, heb je meer waarde te leveren."

www.desuperstudent.nl/blog

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

8 SI Gids8

 

Een gevestigde naam als SI Gids kan niet ontbreken in onze lijst van handigste blogs voor studenten. Naast de papieren SI Gids die verspreid wordt tijdens de introductieweken in studentensteden, is de website een portaal voor studenten om zich te oriënteren op studie, werk, kamers, lifestyle en alle andere zaken die studenten bezighouden. De artikelen lezen makkelijk weg en zitten boordevol handige informatie en tips.

Ultieme Verdientip:


"Verkoop je zelfgemaakte samenvatting, uittreksel of aantekeningen online via een platform als stuvia.com. Koop je spullen bij de kringloopwinkel. Hip en goedkoop."

www.sigids.nl

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

7 Slimme Centen Voor Studenten7slimmecentenvoorstudenten

 

Deze site met bespaartips voor de student is veelzijdig en bevat blog-achtige berichten over geld verdienen en besparen. De poll op de homepage is een leuke aanvulling. De artikelen zijn up-to-date, de tips zijn direct toepasbaar en de informatie is volledig en interessant. Vooral het artikel over wat je moet weten over je studiekosten is handig!

Ultieme Bespaartip:


"Het is belangrijk dat iedereen zelf na gaat wat hij of zij uitgeeft. Het hangt helemaal van jezelf af welke bedrag er aan het eind van de maand nog op je bankrekening staat ;)"


www.slimmecentenvoorstudenten.nl

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

6 Studenten.net6studenten .net

 

Met subpagina’s als studentenbaan.nl, stages.nl, studentenkamers.nl en studentendiensten biedt deze site informatie over alle onderwerpen in het studentenspectrum. De blogs zijn persoonlijk en de artikelen informatief met af en toe een knipoog. Zowel voor het plezier als voor zakelijke informatie kan de student terecht op deze website. 

Ultieme Bespaartip:

-

www.studenten.net/magazine

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

5 Hoeveel krijg jij?5hoeveelkrijgjij

 

Financiële bewustwording door kennisdeling is het speerpunt van deze site. Die kennisdeling wordt tot stand gebracht door studenten blogs te laten schrijven voor studenten. Soms gaan deze over moeilijke of ingewikkelde onderwerpen, maar de teksten zijn begrijpelijk en de begrippen worden goed uitgelegd. Een prettige en informatieve site!

Ultieme Bespaartip:


"Mijn ultieme bespaartip is belasting terugvragen over de afgelopen 5 jaar! Jongeren vergeten jaarlijks 80 miljoen aan belastingteruggave."

 

www.hoeveelkrijgjij.nl/blog

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

4 Studentenwerk4studentenwerk

 

Studentenwerk is meermaals onderscheiden en ontving een nominatie voor Website van het Jaar: een site die dus ook niet in onze top mag ontbreken! De blogs zijn ontzettend informatief, sluiten aan bij de leefwereld van studenten en lokken interessante reacties uit. De site is specifiek bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een bijbaan, vakantiewerk, stage of startersbaan, zowel parttime als fulltime.

Ultieme Verdientip:

-


www.studentenwerk.nl/weblog

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

3 FNV Jong3fnvjong

 

Deze site is een plezier voor het oog: de kleuren zijn speels, er zijn filmpjes en foto’s en de artikelen zijn logisch georganiseerd. Je kunt meedoen aan een poll of de sollicitatietest en je kunt met enkele klikken je pensioengat berekenen. Alle artikelen hebben een duidelijk invalshoek: werken als student en alles wat daarbij komt kijken. 

Ultieme Verdientip:


"Veel jongeren hebben recht op belastingteruggave, maar weten dit niet of vinden het te ingewikkeld om belastingaangifte te doen. Dit is erg zonde, want zo blijven er jaarlijks miljoenen euro's liggen bij de Belastingdienst. Vraag daarom altijd je geld terug, dat is makkelijk geld verdienen en je hebt er recht op!"


www.fnvjong.nl

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

2 Kamernet2kamernet

 

Hoewel Kamernet bij de meeste studenten bekend zal staan om zijn diensten voor het huren en verhuren van kamers, bevat de site ook meer dan dat. De blogs op de pagina gaan over allerlei onderwerpen van het studentenleven. Een simpele zoekopdracht naar “besparen” geeft een artikel over de afschaffing van de basisbeurs als resultaat. Recent en informatief!

Ultieme Bespaar- en Verdientip:


"Lastig! Samen douchen en zo natuurlijk geld besparen ;-). En verdienen? Je oude kleren, studieboeken en gadgets verkopen! Alle kleine bedragen bij elkaar zijn zeker veel waard. En natuurlijk kan je ook honden uitlaten, verdient meer dan je denkt en bespaart je een sportschool abonnement!"


www.kamernet.nl/blog

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

1 Mijn studentenleven1mijnstudentenleven

 

Niet voor niets draagt deze site de ondertitel “Het grootste online studentenportaal”. Daarom op nummer 1: mijnstudentenleven.nl. Van wetenschappelijk nieuws tot aan tips over hoe je een bijbaan vindt tot aan gezonde (budget)recepten; alle artikelen zijn interessant en origineel. Alles wat je moet weten als je student wordt én bent vind je hier!

Reactie op nominatie:


"MijnStudenleven.nl is trots genomineerd te zijn voor de handigste Studentenblogs. Ons doel is en blijft om studenten op weg te helpen met allerlei praktische zaken zodat ze meer tijd en geld overhouden voor de leuke dingen van het leven. De beste tip is om zoveel mogelijk te besparen op je vaste lasten (met name verzekeringen, energie, telefonie) door jaarlijks even rond te kijken en bij te verdienen met een bijbaan waarvoor je met een lach opstaat."


www.mijnstudentenleven.nl

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••