Extra Geld In Een Traditioneel Kostwinnersgezin

Modaal gezin

Het is een fenomeen dat steeds minder voorkomt, maar er zijn nog steeds ongeveer 87.000 gezinnen in Nederland waar één van de ouders werkt en een modaal inkomen heeft en daarbij kostwinner is. Het modaal inkomen is een inkomen tot €35.000 per jaar. Jan Modaal is een term die gebruikt wordt voor “de gewone man” dit moet niet verward worden met het gemiddelde inkomen, dit bedrag ligt namelijk lager.

Hoewel een gezin rond kan komen met een modaal inkomen; wordt dit steeds lastiger. Een modaal inkomen valt buiten de grens om toeslagen, zoals huur- en zorgtoeslag, van de Nederlandse staat te ontvangen.

Het mislopen van toeslagen zorgt er voor dat een gezin dat leeft van het modale inkomen van één ouder, zuinig moet omgaan met zijn inkomsten. Denk aan een vakantie, lid zijn van een sportclub, een auto rijden enzovoorts, dit zijn uitgaven die als “normaal” gezien worden. Maar deze uitgaven zorgen juist voor financiële problemen omdat de maandelijkse vasten lasten blijven stijgen.

Shutterstock _160898930

Bijverdienen als partner

Een oplossing voor dit probleem zou kunnen zijn dat de partner gaat bijverdienen. In veel gevallen zal er een weloverwogen reden zijn om als partner niet te werken en dus te leven van een enkel inkomen. Maar wanneer de financiële druk blijft groeien, kan het een overweging worden om als partner een extra inkomen te gaan verzorgen.Er zijn verschillende soorten banen waarbij flexibiliteit mogelijk is, wat in het geval van een gezin erg handig kan zijn.

Een parttime baan is letterlijk vertaald een deeltijd baan, dus de helft van een fulltime baan. Een parttime baan in Nederland is minimaal 12 uur per week. Veel werkgevers geven parttime werknemers de flexibiliteit om zelf hun dagen te kiezen dat ze werken. Zo zou er bijvoorbeeld 2 volledige dagen gewerkt kunnen worden of juist 4 ochtenden, om maar een voorbeeld te noemen.

Een andere mogelijkheid is om via een uitzendbureau aan de slag te gaan. Een vaak gemaakte vergissing is dat er bij een uitzendbureau alleen tijdelijk werk of een bijbaan aangeboden wordt. Dit is in sommige gevallen waar, maar veel uitzendbureaus bieden ook vaste functies of voeren de werving en selectie uit voor vaste functies zodat je een contract bij het bedrijf krijgt wanneer je wordt aangenomen.

 Shutterstock _170897903

Online geld verdienen

Online bijverdienen is wellicht een oplossing die het minst verandering met zich meebrengt. Er zijn verschillende manieren om online geld te verdienen. Hier kun je meer lezen over online geld verdienen vanuit huis.

Op surveybee.nl zijn betrouwbare marktonderzoek bureaus voor je verzameld en kun je heel simpel jezelf inschrijven bij verschillende marktonderzoekbureaus. Op deze manier kun je direct beginnen met geld verdienen vanuit huis, in de eigen tijd, wanneer jou het uitkomt!