Survey Websites Onder De Loep: Waar Verdien Je Het Meest?

Toluna

Toluna heeft een groot aanbod van enquêtes en andere manieren om online geld te verdienen en beloont je met punten. Korte onderzoeken die maar enkele minuten duren leveren je iets meer dan duizend punten op, terwijl langere onderzoeken van ongeveer een half uur wel kunnen uitlopen op enkele duizenden punten. Veertigduizend punten betekent een cadeaubon van 10 euro bij bijvoorbeeld Bol.com en honderdduizend punten betekent 25 euro op je rekening. Een lot voor de maandelijkse loterij heb je al voor 500 punten.

GlobalTestMarket

Om mee te doen aan de enquêtes van GlobalTestMarket moet je toestemming hebben van je ouders als je tussen de 14 en 17 jaar oud bent. Vanaf 18 jaar mag je zelfstandig meedoen. GlobalTestMarket werkt samen met Perks.com. Dit is een bedrijf dat de uitbetaling verzorgt. Als je een enquête hebt ingevuld ontvang je zogenaamde MarketPoints. Elke MarketPoint is 5 dollarcent waard en je kunt je laten uitbetalen als je 1000 punten hebt verzameld. Dit bedrag van 50 dollar kun je laten omzetten in cadeaubonnen, in een gift aan een goed doel of in een bedrag op je PayPal account.

Shutterstock _180233393

MySurvey

Op MySurvey verdien je premies die je kunt inwisselen bij grote merken zoals bijvoorbeeld Bol.com. Je kunt je premie al inwisselen vanaf 1 euro; je krijgt dan een code die je kunt invoeren bij de aanschaf van een product op Bol.com. MySurvey werkt over het algemeen snel: een project kan binnen een week afgerond zijn en dus kan je premie ook al binnen die tijd op je account staan, klaar voor gebruik. Je ontvangt van deze site relatief vaak enquêtes: meestal meerdere onderzoeken per week.

Opinieland

Deelname is mogelijk vanaf 13 jaar met toestemming van je ouders. Om de drie maanden kun je een bedrag van 2000 euro winnen en met elke onderzoeksdeelname verdien je een lot voor deze loterij. Je kunt er ook voor kiezen om punten te sparen met sommige vragenlijsten, die je kunt inwisselen via Paypal of cadeaubonnen wanneer je het minimum van 1000 punten hebt bereikt. Wanneer je zelf niets hoeft te verdienen maakt Opinieland een donatie aan een goed doel naar keuze. Bij Opinieland ontvang je gemiddeld 1 of enkele enquêtes per maand.

StemPunt NL

Met toestemming van je ouders kun je je al vanaf 12 jaar inschrijven bij dit bureau. Ook hier wordt gewerkt met een puntensysteem en de zogenaamde cadeaushop heeft een zeer divers aanbod. Je kunt je punten inwisselen voor een donatie van 5 euro aan een goed doel (dit zijn 1400 punten) of je kunt er producten mee aanschaffen via de site: boeken, verzorgingsproducten, gadgets, pretparkkaartjes en nog veel meer.

ConsumerJury

Behalve met online enquêtes kun je bij ConsumerJury ook geld verdienen met telefonische interviews en face-to-face onderzoeken; alleen met jouw toestemming uiteraard. Vanaf 15 jaar kun je je inschrijven bij ConsumerJury. Je verdient dan punten met het invullen van enquêtes en 100 punten komen overeen met 50 eurocent. Als je minimaal 15 euro hebt opgebouwd kun je dit ofwel schenken aan een goed doel ofwel laten inwisselen tegen een waardebon.  

ISay

Bij dit onderzoeksbureau kun je je punten inwisselen voor online vouchers, fysieke cadeaubonnen of voor een schenking aan het goede doel. Dit kan wanneer je een grens van 1111 punten hebt bereikt. Als je voor 30 april 2015 hebt meegedaan aan 5 onderzoeken krijg je de status van VIP-lid en ontvang je een “lot” voor de Grote Verloting waarmee je een Mastercard met 1000 euro kan winnen!

Intomart Gfk

Bij Intomart Gfk kun je ongeveer twee keer per maand een enquête verwachten. Wanneer je met het invullen van de enquêtes 2000 punten hebt verdiend, kun je dit laten omzetten in een cadeaubon. Met 4000 punten heb je twee cadeaubonnen; per aankoop kun je echter meerdere cadeaubonnen gebruiken. Regelmatig en in verschillende vormen worden punten verloot onder de deelnemers.

Waardevolle Mening

Enquêtes die je per e-mail ontvangt van Waardevolle Mening worden meestal beloond met een bedrag tussen de 25 eurocent en 2 euro. Wanneer je 10 euro tegoed hebt opgespaard kun je een waardebon bestellen. Via Waardevolle Mening is het niet mogelijk om je tegoed om te zetten in contant geld of in een bedrag op je PayPal account en meedoen is mogelijk vanaf 16 jaar.

Onze ranking

  1. Toluna
  2. GlobalTestMarket
  3. MySurvey
  4. Opinieland
  5. StemPunt NL
  6. ConsumerJury
  7. ISay
  8. Intomart Gfk
  9. Waardevolle Mening

Conclusie

Als je echt geld wilt verdienen is het wijs om je in te schrijven bij een bureau dat je uitbetaalt in een geldbedrag op je Paypal account of op je bankrekening. Hiermee loop je niet het risico dat je “onnodige” producten gaat aanschaffen met slechts een door jou verdiende korting. Volgens ons is Toluna de beste keus: je ontvangt regelmatig onderzoeken en je kunt je vanaf een relatief laag bedrag laten uitbetalen. Bovendien biedt Toluna ook andere manieren van online geld verdienen; je kunt van alles proberen om te kijken wat het beste bij jou past.

Natuurlijk is het raadzaam om je bij zoveel mogelijk bureaus in te schrijven als je echt een substantieel bedrag per maand wil gaan verdienen. De bedragen kunnen uiteindelijk best oplopen en het zal je uiteindelijk alleen tijd kosten. Als je daar voldoende van hebt is deze manier van geld verdienen zeker iets voor jou. Op SurveyBee kun je je met 1 klik inschrijven voor alle bureaus.