Werk Zoeken: Hoe Belangrijk Is Een cv?

Zo Belangrijk Is Een cv

Juist, een cv is een van de meest belangrijke documenten in de zoektocht naar een nieuwe baan. Stel je voor dat je op een functie solliciteert waar nog 100 anderen ook op hebben gereageerd? Dan wil je opvallen! Tegenwoordig is een standaard CV niet meer voldoende om de aandacht te trekken. Dat is erg zonde, want wellicht ben jij de perfecte kandidaat maar word je niet meegenomen in het sollicitatie proces gewoonweg omdat je cv niet voldoende opviel.

Even geen zin om werk te zoeken? Verdien dan wat bij vanuit huis.

Opvallen betekend niet dat je een opvallende kleur lettertype moet gebruiken. Het meeste belangrijke is het op een juiste manier benadrukken van jouw kwaliteiten. Neem de tijd om je cv op een correcte manier op te stellen, de volgende tips kunnen daar bij helpen:

Shutterstock _146404052

Wees Eerlijk

Als eerste: lieg niet. Het heeft geen toegevoegde waarde om te liegen over je kwaliteiten en ervaring. Mocht je uitgenodigd worden op een sollicitatiegesprek is de kans groot dat je niet wegkomt met een leugen en dat beschadigd je betrouwbaarheid en dus ook direct je kans op de baan.

Maak De Informatie Passend

Zorg er voor dat de informatie in je cv zo geordend is dat hij past bij de functie waar je op solliciteert. Lees goed de vacature door en wanneer er gevraagd wordt om specifieke vaardigheden, benadruk deze dan. Zorg ook dat de eerste pagina een samenvatting is van alle relevantie vaardigheden en werkervaring, vervolg daarna met meer gedetailleerde informatie. Een makkelijk te lezen cv verhoogt de kans dat een recruiter meer van je wil weten.

Shutterstock _173978534

Social Media

Heb je een profiel op Linkedin of een openbaar Facebook profiel? Zorg er dan voor dat alle informatie die in je cv staat, ook daar vermeld is. Een consistentie in informatie is erg belangrijk om te voorkomen dat je betrouwbaarheid in twijfel wordt getrokken. Het is gegarandeerd dat wanneer je op een sollicitatie gesprek uitgenodigd wordt, jouw social media pagina’s bekeken worden. En wanneer er op Linkedin staat dat je 5 jaar bij dezelfde werkgever werkt en in je CV dat je er al 10 jaar werkt, komt dat wat vreemd over.

 

Lees verder: Hoe Bereid Je Een Sollicitatiegesprek voor?