Zuinig Leven: Zo Geniet Je Met Een Klein Budget

Heb je een minimaal budget? In dit artikel lees je hoe je maximaal kan genieten met een minimaal budget. Op onze site vind je ook meer informatie over hoe je eenvoudig extra geld kunt verdienen met het invullen van enquêtes. Wie weet is dat de perfecte manier om jouw minimale budget aan te vullen met wat extra geld!

Een Dagje Uit

 

Veiling

Een dagje uit valt zeker onder het maximale genieten, maar kost vaak meer dan dat je wil uitgeven. Daarom is een eerste stap om een open mind te houden wanneer je een dagje uit plant. Met een open mind kun je eens gaan kijken op veiling sites, die bieden vaak leuke tickets aan waar je op kunt bieden, zo kun je zelf bepalen hoe veel je uit wilt geven.

Hands -462298_1280

Coupon

Naast een veiling heb je ook nog websites die coupons aanbieden voor dagjes uit. Dit is vaak ook tegen een lagere prijs of een coupon geeft je een bepaald procent korting op de toegangsprijs. Het fijne van een coupon is dat je geen uren hoeft uit te trekken om te proberen een goedkoop ticket te bemachtigen door te bieden, maar er is een vaste prijs dus je kunt de coupon meteen aanschaffen.

Eten & Drinken

Wanneer je voor weinig geld een dagje uit hebt gepland, valt er nog meer te besparen. Bijvoorbeeld op eten en drinken. Het is natuurlijk leuk om ter plaatse lekker te lunchen of dineren en een kop koffie te drinken met dat lekkere puntje appeltaart erbij. Wat jammer is, is dat juist op toeristische hotspots je extra veel betaald voor eten en drinken. Dus een slim idee is om zelf wat de eten en te drinken mee te nemen. Dit hoeft geen saaie boterham met kaas te zijn, je kunt ook zelf een luxe broodje maken en meenemen. En waarom niet zelf een lekker fruitsapje maken, net zo lekker maar veel goedkoper!

Winkelen

Elk mens heeft kleding en schoenen nodig. Hoeveel je waarde hecht aan mode is natuurlijk per persoon verschillend. Voor degene die er leuk uit wil zien en niet te veel geld wil uitgeven: hier volgen wat eenvoudige shopping tips.

Korting

Erg voor de hand liggend is natuurlijk om alleen tijdens de sale periodes te gaan winkelen. Zo kun je leuke kleding kopen met vaak hoge korting. De laagste prijs kun je vaak nog makkelijker vinden als je online gaat shoppen, zo kun je met een paar klikken de prijs vergelijken van meerdere aanbieders. Ook word je minder snel verleid om dingen te kopen die je niet echt nodig hebt als je niet naar een fysieke winkel gaat.

Tweedehands

Wat ook erg populair is, is tweedehandskleding kopen. Er zijn steeds meer winkels waar je tweedehands kleding kunt kopen. Als je hier wat tijd aan besteed vind je wellicht echte pareltjes van items, voor een zacht prijsje. Verder is het ook de moeite waard om op zoek te gaan naar vlooienmarkten, vooral wat grotere. Op een vlooienmarkt zijn vaak kraampjes waar kleding wordt verkocht nadat de verkoper zijn of haar kast eens grondig heeft opgeruimd. Ook voor tweedehandskleding geldt: kijk eens of je online leuke kleding kan vinden!

Brand _new _second _hand

Reizen

Voor veel mensen is reizen het ultieme genieten. Vakanties vergen vaak wat tijd en energie om te plannen, maar wanneer je hier op tijd mee begint kun je heel voordelig op vakantie!

Op tijd boeken

Begin allereerst met een lijst te maken met eisen die je stelt aan je vakantie, dat maakt het zoeken al een stuk eenvoudiger. Wanneer je weet waar, wanneer en hoe je op vakantie wilt kun je beginnen met zoeken. Het is aan te raden om hier minstens een half jaar van te voren al mee te beginnen, vooral als je in het hoogseizoen op vakantie wilt gaan. Veel touroperators bieden in de wintermaanden kortingen aan om zo verzekerd te zijn van klanten in het hoogseizoen en dat is zeker de moeite waard om daar vroeg bij te zijn. Ben je wat later met boeken? Durf dan het risico te nemen om te wachten op lastminutes. Deze zijn vaak ook een stuk goedkoper, wel moet je flexibel zijn want er is minder keuze wanneer je voor een lastminute gaat.

School -622766_1920

Vergelijk reizen

Vergelijken is een heel belangrijk onderdeel tijdens het boeken van een vakantie. Door het (online) vergelijken van aanbieders kun je snel tientallen euro’s besparen. Het vergelijken van een pakketreis met het los boeken van reis en accommodatie kan ook geld opleveren. Wie weet is er wel een low-cost vliegmaatschappij die naar jouw vakantie bestemming vliegt en biedt het hotel juist korting wanneer je direct bij hen boekt.

Naast veilingen voor dagjes uit, zijn er ook veilingen voor complete vakanties die de moeite waard zijn om eens te bekijken.

 

Wil je meer lezen over geld besparen? Wie weet vind je dit artikel dan interessant: Bespaartips, 3 tips om meer geld over te houden