Blogger wordt Freelancer van het Jaar

De Freelance Awards

Aan de Freelancer of the Year Awards deden maarliefst 9343 zzp’ers mee en in de finale had Carlijn concurrentie van 99 andere freelancers. De jury koos bijna unaniem voor haar verhaal: "Carlijn levert een bijdrage aan een groeiend vraagstuk in de maatschappij," aldus juryvoorzitter René Frijters, oprichter van zzp-bank Knab.

Belangrijke criteria voor de jury waren het persoonlijke verhaal, de focus of het specialisme, de businesscase, de groeipotentie en de aanpak van slim ondernemen.

Premier -rutte -reikt -zzp -award -foodblogger(foto: ANP)

Een persoonlijk verhaal

In haar pitch vertelt Carlijn dat ze dacht dat ze helemaal niks meer mocht eten toen bleek dat ze naast gluten ook geen lactose meer mocht. Dit was voor haar de aanleiding om op zoek te gaan naar recepten en restaurants die aansluiten bij haar dieet. Door deze op haar website te plaatsen helpt ze mensen met soortgelijke intoleranties.

De belangrijkste tip die Carlijn heeft is dat je moet zorgen voor een persoonlijk verhaal dat als een huis achter je bedrijf staat. En: “altijd blijven geloven in wat je hebt opgestart.”

Geld Verdienen met Bloggen

Er zijn tal van mogelijkheden om online te ondernemen als zzp’er. Bloggen is een mooi voorbeeld, waarmee je duidelijk een aardig bedrag kunt verdienen. Je kunt natuurlijk beginnen op een eenvoudig en toegankelijk platform als WordPress. Wanneer je dan voldoende lezers hebt, kun je langzaamaan gaan uitbreiden naar een domein waarop je ook advertenties kunt verkopen.

Bloggen is niet voor iedereen weggelegd. Je moet een aardig stukje kunnen schrijven en gedisciplineerd zijn. Hoe meer artikelen je schrijft, hoe meer bezoekers je naar je site zal trekken. Een uniek idee, een unieke vormgeving of een unieke insteek kunnen leiden tot succes. Maar hou de volgende tips in je achterhoofd wanneer je overweegt om je fulltime te storten op je blog:

  1. Zorg dat je iets achter de hand houdt. Een eigen onderneming starten is niet niks en het is altijd fijn om een back-up plan te hebben. Maak eerst een opleiding af of zorg dat je die weer kunt oppakken als het niet goed uit pakt met je website.
  2. Geld moet geen ultieme drijfveer zijn. Deze tip zou de basis moeten zijn voor alle beginnende ondernemers. Zzp’er worden betekent investeren: geld en energie. Je verhaal wordt pas interessant en geloofwaardig als het vanuit jezelf komt.
  3. Volg je passie en begin gewoon! Wie niet waagt, die niet wint en beter gisteren dan morgen. Niets is mooier dan van je hobby je werk te kunnen maken. Als bloggen je passie is, komt dit vanzelf over op je lezers.