Online Geld Verdienen: De Voor- en Nadelen

Online geld verdienen is voor veel mensen dé manier geworden om extra geld te verdienen. Als een gevolg daarvan besluiten veel mensen om “eigen baas” te worden en al hun tijd te besteden aan het zoeken naar nieuwe online uitdagingen. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om te besluiten om online geld te gaan verdienen, maar laten we niet vergeten dat er ook nadelen kleven aan het online verdienen van geld. Daarom geven we graag een overzicht van de voor- en nadelen van online geld verdienen.

Voordelen Van Online Geld Verdienen

1. Eindeloze mogelijkheden

Wanneer je online geld verdienen intypt in Google, krijg je duizenden websites over hoe je dat zou kunnen doen. Naast de traditionele manieren van online geld verdienen zoals je spullen verkopen via het internet, copywriting of deelnemen aan betaalde online enquêtes, zijn er een hoop websites die de gekste dingen aanbieden waar je voor betaald wordt.

Wist je bijvoorbeeld dat je tot wel €10 betaald kunt krijgen voor het doorkijken van een website of door het delen van iets via social media? Het internet is een soort speeltuin voor marketeers geworden, dit heeft zo zijn voordelen voor de gewone gebruiker. Omdat de competitie groot is onder verschillende bedrijven, kun jij mooie bedragen verdienen door het geven van reviews over bedrijven, het promoten of delen van inhoud van bedrijven, het uploaden van bepaalde foto’s van een plek of het beantwoorden van simpele vragen.

Het beste gedeelte van geld verdienen op deze manier is dat het voor iedereen met een internetverbinding toegankelijk is. Het behoeft minimale inspanning en het kost niets. Dus heb je genoeg vrije tijd? Bekijk dan de mogelijkheden en begin met online geld verdienen!

Shutterstock _137332148

2. Flexibiliteit

Je kunt zelf je werkuren inplannen rondom al je andere bezigheden, in plaats van andersom. Je kunt iedere dag, ieder uur en overal waar je wil werken zolang je maar een internet verbinding hebt. Omdat je eigen baas bent, hoef je bijvoorbeeld ook niet meer te vragen of je een dag vrij kunt zijn!

Het eigen baas zijn is een enorm voordeel. Voor bijvoorbeeld een ouder die full-time voor de kinderen zorgt betekent dit dat er geen gedoe meer is met het maken van planningen en schema’s rondom de opvoeding van de kinderen. Een online bijbaan die hier goed bij past is het invullen van betaalde online enquêtes. Deze duren ongeveer 15 minuten en vereisen weinig mentale inspanning, je hoeft alleen maar jouw mening over verschillende onderwerpen te laten horen. Wat ook een goede online bijbaan kan zijn is het schrijven van een blog. Dit is vooral voor mensen met schrijvers ambities een leuke manier om wat extra geld te verdienen zonder verplichtingen.

3. Geen investering

Het wel of niet nodig hebben van een investering hangt natuurlijk wel af van hoe je van plan bent om online geld te gaan verdienen. In de meeste gevallen voldoet het hebben van een computer en een internetverbinding, zelfs een kantoor is niet per se nodig. Wat wel handig is, is het hebben van een specifieke werk ruimte in huis waar je heen gaat om ook daadwerkelijk te werken. In het artikel Thuiswerken: Hoe Creëer Je Een Effectieve Werkplek? lees je daar meer over.

Wanneer je legaal online geld wil gaan verdienen, ga dan nooit in zee met bedrijven of organisaties die vragen om een betaling vooraf. Dus wanneer je zeker bent dat je een legale manier hebt gevonden om online geld te verdienen, staat niks je in de weg om te beginnen!

stay_motivated

4. Moeiteloos Geld Verdienen

Het niet nodig hebben van ervaring en de minimale inspanning die nodig is voor online geld verdienen, zijn misschien wel de beste dingen aan het online verdienen van een inkomen. Het nodig hebben van een opleiding om iets te bereiken, raakt daarmee ook meer op de achtergrond. Je kunt online succesvol zijn zonder dat je daar 4/5/6 jaar voor hebt hoeven studeren.

Je hebt dan wel geen opleiding of ervaring nodig, maar houd er wel rekening mee dat online geld verdienen wel tijd kost. Het valt niet te ontkennen dat het zelfs erg tijdsintensief is, wil je echt een leuk bedrag verdienen. Maar aan de andere kant besteed je de tijd wel nuttig, ga eens na hoe veel tijd je anders zou verspillen aan bijvoorbeeld tv kijken!

5. Makkelijk En Veilig Geld Verdienen

De meeste online betalingen worden gedaan via PayPal, een veilig en gemakkelijk transactie systeem. Het gemakkelijke hieraan is weer: je hoeft er niks voor te doen. Het geld wordt automatisch overgeschreven naar je PayPal account, je hoeft niet naar een bank of iets dergelijks, het staat klaar om direct uit te geven!

Nadelen Van Online Geld Verdienen


1. Gebrek Aan Sociale Contacten

Wanneer je eigen baas bent en je geld online verdient, werk je in veel gevallen vanuit huis of een andere rustige plek. Dit kan leiden tot een gevoel van eenzaamheid door het gebrek aan sociale contacten.

Verder kun je jezelf voorstellen dat de hoeveelheid tijd die je door gaat brengen met werken op een computer, ook niet heel bevorderlijk kan zijn voor je gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit van je ogen en slaap problemen.

Shutterstock _213685519 (1)

2. Pas Op Voor Oplichters

Met de groeiende populariteit van online geld verdienen, groeit ook het aanbod van mogelijkheden om dit te doen. Zowel positief als negatief: er zijn misschien wel dubbel zo veel oplichters actief op het internet dan dat er eerlijke mogelijkheden. Ben dus voorzichtig en houdt de volgende principes in gedachten in de zoektocht naar online mogelijkheden om geld te verdienen:

Ga nooit akkoord wanneer er gevraagd wordt om een betaling, het gaat om geld verdienen dus zij moeten jou betalen en nooit andersom. Wanneer iets gratis wordt aangeboden of het klinkt te goed om waar te zijn, dan is het ook te goed om waar te zijn. Voor niks gaat de zon op! Doe altijd onderzoek naar het bedrijf waarin je geïnteresseerd bent. 

3. Tijdrovend

Veel manieren van online geld verdienen behoeven een grote investering van tijd voordat je daadwerkelijk wat verdient. Daarom kan het geen kwaad om te beginnen met het stellen van een realistisch doel wat later uitgebouwd kan worden tot een groter doel met een grotere beloning.

Eigenlijk is online geld verdienen hetzelfde als met een reguliere baan: begin onderaan en werk je omhoog.