Top 10 Redenen Waarom Iedereen Zou Moeten Thuiswerken

Genieten Van Thuiswerken

Thuiswerken wordt mogelijk gemaakt door technologie: internet, cloud opslag en smartphones. Het werken in een virtuele omgeving is tegenwoordig een realiteit. Door deze manier van werken kunnen werknemers werken in een comfortabele en vertrouwde omgeving zonder in te leveren op productiviteit.

De meningen over het concept thuiswerken zijn nog steeds verdeeld. Toch zijn meer en meer bedrijven overtuigd van het voordeel dat telewerken biedt; mede doordat een groot aantal flexwerkers overtuigd is van de positieve impact van thuiswerken op productiviteit en werknemersbehoud.

In 2012 deed Microsoft een onderzoek naar thuiswerk: “Work Without Walls”. De onderstaande top 10 geeft de voordelen van thuiswerken vanuit het oogpunt van werknemers weer. De meeste punten zijn vanzelfsprekend, maar laten we toch eens kijken waarom mensen genieten van thuiswerken:

MUSIC_Work _from _home

10) Milieu vriendelijk (23%)

Thuiswerkers zijn logischerwijs meer thuis dan onderweg naar hun werkplek. Daarom besparen ze niet alleen brandstofkosten maar helpen zij ook mee aan het verminderen van de luchtvervuiling door niet de weg op te gaan. Ook is er bewijs dat thuiswerkers minder flesjes water consumeren en dat zij minder printen en dus minder papier verbruiken dan wanneer zij op kantoor werken. Dit is misschien een simpel voorbeeld van besparen, maar toch wanneer dit op grotere schaal gedaan wordt, heeft thuiswerk een positief effect op het verbeteren van het milieu en het behouden van onze planeet.

9) Meer tijd met familie (29%)

Werknemers die thuiswerken hebben meer flexibiliteit in het indelen van hun dag dan de traditionele 9-17 werknemers op kantoor. Dit geeft hen de mogelijkheid om hun werkschema zo in te delen, dat het prima past in een druk familieleven. Door het thuiswerken is de kans dat een familie diner gemist wordt, overgewerkt moet worden of dat er lang in de file gestaan moet worden, vrijwel niet aanwezig.

Work _from _home_mum

8) Minder stress (38%)

Vanzelfsprekend, wanneer je zowel tijd met je familie kunt doorbrengen en werken, wordt de dagelijkse routine minder stressvol en makkelijker te overzien. Door thuiswerk krijgen werknemers daarnaast ook de mogelijkheid om op tijden te werken die het beste bij hen passen. Dit houdt in dat werknemers voor kunt kiezen om te werken wanneer zij het meest effectief zijn, voor de een is dit vroeg in de ochtend en voor de ander in de avond. Ook geeft het rust om te kunnen werken zonder dat er een baas over je schouder meekijkt, zonder kantoor geroddel of oncomfortabel kantoor meubilair.

7) Rustige werkomgeving (43%)

Niet elke werknemer die thuiswerkt heeft luidruchtige kinderen rondrennen. Bijna de helft van de deelnemers aan dit onderzoek geeft aan dat juist de thuisomgeving een stuk rustiger is dan de werkomgeving op kantoor. Kleine dingen zoals de mogelijkheid om zelf je werkruimte in te richten, privacy en stilte zijn lastiger te verkrijgen op een druk kantoor.

6) Geen reistijd (44%)

Door thuis te werken zijn werknemers geen tijd kwijt aan werkgerelateerde zaken zoals het reizen naar de werkplek. 42% van de Nederlandse werknemers zijn volgens Yacht minimaal een half uur onderweg om op de werkplek te komen. Als je dit even uitrekent, verspilt een gemiddelde werknemer dus minimaal 5 uur per week aan het reizen naar zijn werkplek. Deze tijd kan natuurlijk door thuiswerkers gelukkig beter besteed worden aan het doen van leuke dingen met familie of vrienden!

Take A Break

5) Minder afleiding (44%)

Veel thuiswerkers geloven dat zij minder worden afgeleid wanneer ze thuiswerken. Dit zou te maken hebben met het niet hoeven beantwoorden van constante telefoontjes, een stroom van e-mails of klanten die binnen komen lopen. Daardoor geeft een gecontroleerde werkomgeving thuis hen meer tijd om zich te concentreren op werktaken.

4) Hogere productiviteit (45%)

Uit een onderzoek van Stanford University blijkt dat werknemers die thuiswerken 12% meer effectief zijn en ook 50% meer tevreden over hun baan dan collega’s die op kantoor werken. Deze cijfers tonen aan dat thuiswerk dus daadwerkelijk een hogere productiviteit oplevert.

3) Vermijden van file’s (47%)

Thuiswerken is wellicht de beste manier om niet in de file te hoeven staan. Velen weten hoe een file voor stress kan zorgen. Gelukkig hebben thuiswerkers daar geen last van, zij hoeven zich niet door de dagelijkse file te slepen en hoeven zich niet opgejaagd te voelen door het gebrek aan parkeerplaatsen op de plek van bestemming.

Family _time

2) Besparen op brandstofkosten (55%)

Naast het vermijden van file’s zorgt het gebrek aan moeten reizen naar de werkplek ook voor een enorme boost voor de portemonnee. Moet je nagaan wat je zou kunnen kopen van het bedrag wat je bespaard op brandstof door thuis te werken!

1) Balans tussen werk en privé (60%)

De absolute nummer 1 reden waarom mensen thuiswerk ideaal vinden is toch wel de perfecte balans tussen werk en een privé leven. Thuiswerken maakt het mogelijk om de kinderen naar school te brengen, een kop koffie te drinken met vrienden en dat allemaal terwijl je er op zowel financieel- als persoonlijk vlak voor wordt beloond.

Meer weten over thuiswerk? Klik hier!