Een Goed Ontbijt, Een Goede Concentratie!

1gezonde -voeding

Breinvoeding: Blijf Geconcentreerd!

Surveybee bied een platform om online geld te verdienen met het invullen van enquêtes en daar is natuurlijk ook concentratie voor nodig. Een enquête kan soms langdradig en saai zijn en dan is het belangrijk om toch je concentratie erbij te kunnen houden. Maar niet alleen wanneer je online enquêtes invult is concentratie belangrijk, ook wanneer je bijvoorbeeld aan het studeren bent en een hoop informatie moet onthouden.

Welke voedingsmiddelen heeft je brein nodig om zo goed mogelijk te concentreren? Hieronder een lijstje met de 5 belangrijkste voedingsmiddelen voor optimaal concentratie vermogen:

  • Bessen bevatten een combinatie van verschillende antioxidanten die je helpen je geheugen te vergroten.
  • Ei bevat vitamine B-5 ook dat heeft een positief effect op je geheugen. Een ei kan helpen met het verbeteren van je geheugen maar ook om je reactie vermogen te vergroten.
  • Yoghurt staat al tijden bekend als een gezond voedingsmiddel. In yoghurt vind je verschillende mineralen maar ook eiwitten, yoghurt is dus gewoon heel gezond voor heel je lichaam maar zeker ook voor je spijsvertering.
  • Koffie kan ook een bijdrage leveren aan een goede concentratie vooral als je veel op een computer werkt. Het is bewezen dat naast de benodigde caffeïne die je geheugen verbetert, koffie ook beschermt tegen spasme van je oogleden. 
  • Pure chocolade bevat antioxidanten die endorfine (geluk stofje) productie verhoogt en daarnaast ook nog een positief effect hebben op je concentratie.

3berries

Geconcentrerd Enquêtes Invullen: Ontbijt Tips

Ontbijt is belangrijk om goed aan je dag te beginnen om verschillende redenen. Allereerst levert een ontbijt de nodige energie om jouw lichaam op gang te brengen nadat je geslapen hebt en dus niets gegeten hebt. Naast de benodigde energie zorgt een ontbijt ook voor verbetering van het korte termijn geheugen en een betere concentratie. Je kunt het je vast wel voorstellen dat wanneer je niet ontbijt, je hersenen meer concentratie hebben voor het ontbreken van energie dan voor de belangrijke taken die je eigenlijk moet vervullen. Wat ook fijn is om te weten is dat een ontbijt ook een positief effect heeft op je gewicht. Als je het ontbijt overslaat is de kans groot dat je gedurende de dag meer gaat eten en dus het risico loopt om aan te komen.

Wat is een goed, gezond en lekker ontbijt? Als je boven genoemde voedingsmiddelen combineert heb je al een perfect ontbijt om je optimaal te concentreren op je werk, school of het invullen van online enquêtes. Maar een combinatie van yoghurt en ei is misschien niet heel smakelijk.

Yoghurt met bessen en muesli

Zoals gezegd bevat yoghurt de nodige eiwitten en mineralen en wanneer je dit combineert met bessen heb je al superfood voor je brein te pakken. Maar om ook een “gevuld” gevoel te hebben is muesli ook een goed idee om toe te voegen aan je ontbijt. Wanneer je een gezonde muesli variant, dus met weinig toegevoegde suikers etc., heb je een goede koolhydraat en vezel basis. Vezels zijn belangrijk om je een gevuld gevoel te geven en daarnaast ook goed voor een gezonde spijsvertering.

2havermout

Havermoutpap met honing

Nederlanders zijn niet allemaal dol op pap in de ochtend, maar toch is havermoutpap een heel goed idee om aan de dag te beginnen. Havermoutpap is makkelijk te bereiden en wat helemaal ideaal is: je kunt er van alles doorheen doen om het naar jouw smaak aan te passen. Honing is een goed product om te combineren met havermoutpap. Honing is gezond doordat het een goede suikercombinatie bevat die helpt je bloedsuikerspiegel te reguleren en ook heeft honing een antibacteriële werking.

Een volkoren boterham en een eitje

Lekker hollands blijft natuurlijk ontbijten met een boterham met kaas. Ook dit is een goede keuze: volkorenbrood bevat genoeg vezels om je een vol gevoel te geven en kaas bevat calcium en eiwit. Erg lekker bij een gezonde boterham met kaas is ook een gekookt eitje en als je daar dan een een kop koffie bij drinkt, begin je goed voorbereid aan een lange dag!

 

Bron: Voedingscentrum, Business insider, Mens en gezondheid